Reactie RB op consultatie aanpassing liquidatie- en stakingsverliesregeling

21 mei 2019

Reactie RB op consultatie aanpassing liquidatie- en stakingsverliesregeling

Het Register Belastingadviseurs heeft op 15 mei een reactie geplaatst op het conceptwetsvoorstel Wet aanpassing liquidatie- en stakingsverliesregeling.

Dit wetsvoorstel beoogt uitholling van de grondslag voor de heffing van vennootschapsbelasting tegen te gaan. Een van de maatregelen betreft de uitsluiting van de aftrek van liquidatieverliezen voor deelnemingen tot een belang van 25% of minder. Voor het mkb wordt een drempel voorgesteld, waardoor liquidatieverliezen tot 1 miljoen euro aftrekbaar blijven. Hoewel deze drempel voor de mkb-praktijk veelal voldoende zal zijn om een daadwerkelijk uitsluiting van het liquidatie of stakingsverlies te voorkomen, zijn er ook situaties denkbaar waarin deze drempel onvoldoende is. Het RB stelt daarom voor om de drempel ten behoeve van het mkb te verhogen en enkele technische aanpassingen te doen.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.