vind een RB

Deskundig fiscaal advies voor het mkb

Fiscale regelingen kunnen u als ondernemer de wind in de zeilen geven. Maar ze kunnen ook zorgen voor flinke tegenwind. Daarom gaan veel ondernemers in zee met een RB. Met zijn vakmanschap, ervaring en diepgaande, up-to-date kennis van de fiscale spelregels, zorgt hij dat de fiscale kant van uw zaak goed geregeld is.

Hoe laat u zich adviseren? Neem een kijkje achter de schermen bij drie ondernemers die vertellen over hun fiscale uitdagingen. Want kansen en bedreigingen zijn voor iedere ondernemer anders. Bekijk de verhalen op rbvoorondernemers.nl.

Waarom een RB belangrijk voor u is

  • Fiscale wetgeving is vaak erg ingewikkeld. De RB wijst u de weg en vertaalt moeilijke vraagstukken in gewone-mensentaal.

  • De RB zorgt ervoor dat u niet teveel belasting betaalt. Maar hij wijst u ook op subsidieregelingen en helpt u met de juiste constructies. Zo houdt u geld over.  

  • Problemen met de Belastingdienst zijn niet alleen vervelend, ze leveren ook bedrijfsrisico's op. De RB lost conflicten op en voorkomt onenigheid.

  • De belastingwetten veranderen continu. Kennis veroudert in snel tempo. De RB heeft een permanente educatie-verplichting. Daardoor zijn zijn adviezen altijd up-to-date.

Veelgestelde vragen aan de RB

Als startende én als doorgewinterde ondernemer komen er dagelijks tal van vragen en dilemma’s op u af. Veel van deze zaken bevatten fiscale aspecten. Meer dan u denkt. Win daarom deskundig advies in bij een Register Belastingadviseur. Want de RB daar begint elk fiscaal antwoord mee.

Ik overweeg om personeel aan te nemen. Wat moet ik regelen?

Als u personeel aanneemt, moet u veel regelen. Denk aan het bijhouden van een salarisadministratie, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, verzekeringen afsluiten en nog veel meer. De meeste ondernemers besteden dit daarom uit. Bijvoorbeeld aan een RB-adviseur of een loonbureau.

Ik ga scheiden. Heeft dit effect op mijn eigen bedrijf?

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan valt het bedrijf ook in deze gemeenschap en moet de waarde verdeeld worden. Heeft u huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan zijn de gevolgen voor de onderneming afhankelijk van deze voorwaarden. Een scheiding heeft dus fiscale en financiële gevolgen voor uw bedrijf. Laat u daarom adviseren door een RB-adviseur.

Mkb-nieuws

Een selectie uit het fiscale nieuws

28 november 2018

Alsnog teruggaaf over 2016 voor 175.000 belastingplichtigen

In de aanloop van elk nieuw kalenderjaar worden de heffingskortingen opnieuw vastgesteld. Zo ook voor het jaar 2016. Normaal gebeurt dat tijdig, zodat de Belastingdienst hiermee nog rekening kan houden met de uitbetaling van voorlopige teruggaven. Maar dat was niet het... lees verder

16 oktober 2018

Nieuw belastingpakket bedrijven: bedrijfsleven profiteert van afschaffing dividendbelasting

Voor alle bedrijven, van klein tot groot, gaat de winstbelasting de komende jaren verder omlaag dan het kabinet eerder al had aangekondigd. Daar is ruimte voor nu de afschaffing van de dividendbelasting definitief niet doorgaat. Staatssecretaris Snel van Financiën... lees verder

21 september 2018

Extra maatregel dreigt voor dga's

Na wekenlang speculeren, lagen er met Prinsjesdag dan officieel acht(!) wetsvoorstellen waarin alle fiscale maatregelen voor de nabije toekomst zijn opgenomen. Tenminste, dat dacht iedereen. Maar wat bleek, niets was minder waar. Een dag later kwam de volgende nog uit... lees verder

20 september 2018

Jubelstemming kabinet op Prinsjesdag terecht?

Het ligt er natuurlijk maar aan  voor wie het kabinet jubelt. Als RB kijken we naar de positie van het mkb en de plannen voor deze groep zijn de komende jaren erg mager. Verlaging tarief vennootschapsbelasting Om met een positief punt te starten. Het tarief va... lees verder

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.