De RB daar begint elk fiscaal antwoord mee

vind een RB

Deskundig fiscaal advies voor het mkb

Fiscale regelingen kunnen u als ondernemer de wind in de zeilen geven. Maar ze kunnen ook zorgen voor flinke tegenwind. Daarom gaan veel ondernemers in zee met een RB. Met zijn vakmanschap, ervaring en diepgaande, up-to-date kennis van de fiscale spelregels, zorgt hij dat de fiscale kant van uw zaak goed geregeld is.

Waarom een RB belangrijk voor u is

  • Fiscale wetgeving is vaak erg ingewikkeld. De RB wijst u de weg en vertaalt moeilijke vraagstukken in gewone-mensentaal.

  • De RB zorgt ervoor dat u niet teveel belasting betaalt. Maar hij wijst u ook op subsidieregelingen en helpt u met de juiste constructies. Zo houdt u geld over.  

  • Problemen met de Belastingdienst zijn niet alleen vervelend, ze leveren ook bedrijfsrisico's op. De RB lost conflicten op en voorkomt onenigheid.

  • De belastingwetten veranderen continu. Kennis veroudert in snel tempo. De RB heeft een permanente educatie-verplichting. Daardoor zijn zijn adviezen altijd up-to-date.

Veelgestelde vragen aan de RB

Als startende én als doorgewinterde ondernemer komen er dagelijks tal van vragen en dilemma’s op u af. Veel van deze zaken bevatten fiscale aspecten. Meer dan u denkt. Win daarom deskundig advies in bij een Register Belastingadviseur. Want de RB daar begint elk fiscaal antwoord mee.

Ik overweeg om personeel aan te nemen. Wat moet ik regelen?

Als u personeel aanneemt, moet u veel regelen. Denk aan het bijhouden van een salarisadministratie, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, verzekeringen afsluiten en nog veel meer. De meeste ondernemers besteden dit daarom uit. Bijvoorbeeld aan een RB-adviseur of een loonbureau.

Ik ga scheiden. Heeft dit effect op mijn eigen bedrijf?

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan valt het bedrijf ook in deze gemeenschap en moet de waarde verdeeld worden. Heeft u huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan zijn de gevolgen voor de onderneming afhankelijk van deze voorwaarden. Een scheiding heeft dus fiscale en financiële gevolgen voor uw bedrijf. Laat u daarom adviseren door een RB-adviseur.

Mkb-nieuws

Een selectie uit het fiscale nieuws

20 september 2018

Jubelstemming kabinet op Prinsjesdag terecht?

Het ligt er natuurlijk maar aan  voor wie het kabinet jubelt. Als RB kijken we naar de positie van het mkb en de plannen voor deze groep zijn de komende jaren erg mager. Verlaging tarief vennootschapsbelasting Om met een positief punt te starten. Het tarief va... lees verder

19 juli 2018

Nu ook massaal bezwaar box 3 2017

De belastingheffing in box 3, de zogenaamde vermogensrendementheffing, is al jaren een doorn in het oog van veel belastingplichtigen. De grootste klacht is dat de forfaitair vastgestelde rendementen in de werkelijkheid bij lange na niet gehaald (kunnen) worden. In een... lees verder

29 juni 2018

Geen pensioen mislopen? Nieuwe regels voor (heel) kleine pensioenen

Vanaf 1 januari 2019 vervallen ‘heel kleine pensioenen’. Dit zijn pensioenen van € 2 of minder bruto per jaar. Heeft u een ‘heel klein pensioen’? Neem dan voor 1 januari 2019 contact op met uw pensioenuitvoerder (bijvoorbeeld een verzeke... lees verder

15 juni 2018

Kabinet kondigt compensatieregeling voor gedupeerde ondernemers aan

Heeft u in de periode 2014-2016 een, op grond van het besluit bijstandsverlening zelfstandigen (bbz), ontvangen lening als gift bij uw inkomen moeten tellen? Dan hoort u misschien ook tot de gedupeerden die te maken hebben gekregen met een terugvordering van toeslagen.... lees verder

Schrijf u in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.