vind een RB

Deskundig fiscaal advies voor het mkb

Fiscale regelingen kunnen u als ondernemer de wind in de zeilen geven. Maar ze kunnen ook zorgen voor flinke tegenwind. Daarom gaan veel ondernemers in zee met een RB. Met zijn vakmanschap, ervaring en diepgaande, up-to-date kennis van de fiscale spelregels, zorgt hij dat de fiscale kant van uw zaak goed geregeld is.

Hoe laat u zich adviseren? Neem een kijkje achter de schermen bij drie ondernemers die vertellen over hun fiscale uitdagingen. Want kansen en bedreigingen zijn voor iedere ondernemer anders. Bekijk de verhalen op rbvoorondernemers.nl.

Waarom een RB belangrijk voor u is

  • Fiscale wetgeving is vaak erg ingewikkeld. De RB wijst u de weg en vertaalt moeilijke vraagstukken in gewone-mensentaal.

  • De RB zorgt ervoor dat u niet teveel belasting betaalt. Maar hij wijst u ook op subsidieregelingen en helpt u met de juiste constructies. Zo houdt u geld over.  

  • Problemen met de Belastingdienst zijn niet alleen vervelend, ze leveren ook bedrijfsrisico's op. De RB lost conflicten op en voorkomt onenigheid.

  • De belastingwetten veranderen continu. Kennis veroudert in snel tempo. De RB heeft een permanente educatie-verplichting. Daardoor zijn zijn adviezen altijd up-to-date.

Veelgestelde vragen aan de RB

Als startende én als doorgewinterde ondernemer komen er dagelijks tal van vragen en dilemma’s op u af. Veel van deze zaken bevatten fiscale aspecten. Meer dan u denkt. Win daarom deskundig advies in bij een Register Belastingadviseur. Want de RB daar begint elk fiscaal antwoord mee.

Ik overweeg om personeel aan te nemen. Wat moet ik regelen?

Als u personeel aanneemt, moet u veel regelen. Denk aan het bijhouden van een salarisadministratie, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, verzekeringen afsluiten en nog veel meer. De meeste ondernemers besteden dit daarom uit. Bijvoorbeeld aan een RB-adviseur of een loonbureau.

Ik ga scheiden. Heeft dit effect op mijn eigen bedrijf?

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan valt het bedrijf ook in deze gemeenschap en moet de waarde verdeeld worden. Heeft u huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan zijn de gevolgen voor de onderneming afhankelijk van deze voorwaarden. Een scheiding heeft dus fiscale en financiële gevolgen voor uw bedrijf. Laat u daarom adviseren door een RB-adviseur.

Mkb-nieuws

Een selectie uit het fiscale nieuws

5 juni 2019

SZW en OCW: Ook in 2020 nog aftrek scholingsuitgaven

Per 1 januari 2020 zou de fiscale aftrek voor scholingsuitgaven worden vervangen door een subsidieregeling. Inmiddels is gebleken dat de fiscale aftrek ook nog in 2020 mogelijk is. De inwerkingtreding van de nieuwe regeling per 1 januari 2020 is namelijk niet haalbaar,... lees verder

15 maart 2019

Controle zelfstandigenaftrek

Heeft u zowel in 2017 als 2018 een omzet gehad van minder dan € 5.000? En heeft u in uw aangifte inkomstenbelasting 2017 zelfstandigenaftrek geclaimd? Dan heeft u, met het oog op uw aangifte over 2018, mogelijk al een brief ontvangen van de Belastingdienst. Geen b... lees verder

8 maart 2019

Geen berekening meer bij middelingsverzoek

Komt u in aanmerking voor de middelingsregeling? Vanaf 11 maart hoeft u bij een verzoek om middeling geen berekening meer mee te sturen, zo heeft de Belastingdienst laten weten. Wanneer komt u in aanmerking voor de middelingsregeling? Mogelijk heeft u recht op midd... lees verder

27 februari 2019

Brexit-nieuws; De tijd dringt

Zoals het er nu nog steeds voor staat, zal het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 uit de EU stappen. Dat heeft gevolgen voor veel ondernemers maar ook voor particulieren. Zeker omdat de voorgestelde Brexitdeal op 15 januari van dit jaar is afgewezen door het Britse p... lees verder

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.