vind een RB

Deskundig fiscaal advies voor het mkb

Fiscale regelingen kunnen u als ondernemer de wind in de zeilen geven. Maar ze kunnen ook zorgen voor flinke tegenwind. Daarom gaan veel ondernemers in zee met een RB. Met zijn vakmanschap, ervaring en diepgaande, up-to-date kennis van de fiscale spelregels, zorgt hij dat de fiscale kant van uw zaak goed geregeld is.

Hoe laat u zich adviseren? Neem een kijkje achter de schermen bij drie ondernemers die vertellen over hun fiscale uitdagingen. Want kansen en bedreigingen zijn voor iedere ondernemer anders. Bekijk de verhalen op rbvoorondernemers.nl.

Waarom een RB belangrijk voor u is

  • Fiscale wetgeving is vaak erg ingewikkeld. De RB wijst u de weg en vertaalt moeilijke vraagstukken in gewone-mensentaal.

  • De RB zorgt ervoor dat u niet teveel belasting betaalt. Maar hij wijst u ook op subsidieregelingen en helpt u met de juiste constructies. Zo houdt u geld over.  

  • Problemen met de Belastingdienst zijn niet alleen vervelend, ze leveren ook bedrijfsrisico's op. De RB lost conflicten op en voorkomt onenigheid.

  • De belastingwetten veranderen continu. Kennis veroudert in snel tempo. De RB heeft een permanente educatie-verplichting. Daardoor zijn zijn adviezen altijd up-to-date.

Veelgestelde vragen aan de RB

Als startende én als doorgewinterde ondernemer komen er dagelijks tal van vragen en dilemma’s op u af. Veel van deze zaken bevatten fiscale aspecten. Meer dan u denkt. Win daarom deskundig advies in bij een Register Belastingadviseur. Want de RB daar begint elk fiscaal antwoord mee.

Ik overweeg om personeel aan te nemen. Wat moet ik regelen?

Als u personeel aanneemt, moet u veel regelen. Denk aan het bijhouden van een salarisadministratie, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, verzekeringen afsluiten en nog veel meer. De meeste ondernemers besteden dit daarom uit. Bijvoorbeeld aan een RB-adviseur of een loonbureau.

Ik ga scheiden. Heeft dit effect op mijn eigen bedrijf?

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan valt het bedrijf ook in deze gemeenschap en moet de waarde verdeeld worden. Heeft u huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan zijn de gevolgen voor de onderneming afhankelijk van deze voorwaarden. Een scheiding heeft dus fiscale en financiële gevolgen voor uw bedrijf. Laat u daarom adviseren door een RB-adviseur.

Mkb-nieuws

Een selectie uit het fiscale nieuws

16 januari 2019

Normen waardering van verpachte gronden in box 3 voor 2018 beschikbaar

Heeft u gronden in box 3? Dan moet u in uw aangifte inkomstenbelasting, net als voor uw andere bezittingen in box 3, de waarde daarvan in het economische verkeer aangeven. Verpacht u grasland en/of akkerland? Dan mag u aansluiten bij de normen die de Belastingdienst ja... lees verder

16 januari 2019

Landelijke landbouwnormen 2018 bekend

Onlangs heeft de Belastingdienst de 'Landelijke Landbouwnormen 2018' gepubliceerd. Daarin vinden agrarische bedrijven de normen voor hun meest gangbare kostenposten en bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden. Die normen moeten gebruikt worden voor de bepaling van de jaa... lees verder

11 januari 2019

Milieulijst en Energielijst 2019 bekend

Voorafgaand aan ieder jaar verschijnen een nieuwe Milieulijst en Energielijst. Investeert u in bedrijfsmiddelen die op die lijsten staan? Dan levert u niet alleen een goede bijdrage aan het klimaat, het kan u ook nog een mooi belastingvoordeel opleveren. Wilt u in 2019... lees verder

21 december 2018

Normen voor eigen verbruik en privégebruik landbouw voor 2018 bekend

De Belastingdienst publiceert jaarlijks de 'Landelijke Landbouwnormen'. Hierin vindt u de normbedragen die agrarische bedrijven over het afgelopen jaar kunnen hanteren voor de meest gangbare kostenposten en bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden. Een gedeelte van de... lees verder

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.