vind een RB

Deskundig fiscaal advies voor het mkb

Fiscale regelingen kunnen u als ondernemer de wind in de zeilen geven. Maar ze kunnen ook zorgen voor flinke tegenwind. Daarom gaan veel ondernemers in zee met een RB. Met zijn vakmanschap, ervaring en diepgaande, up-to-date kennis van de fiscale spelregels, zorgt hij dat de fiscale kant van uw zaak goed geregeld is.

Hoe laat u zich adviseren? Neem een kijkje achter de schermen bij drie ondernemers die vertellen over hun fiscale uitdagingen. Want kansen en bedreigingen zijn voor iedere ondernemer anders. Bekijk de verhalen op rbvoorondernemers.nl.

Waarom een RB belangrijk voor u is

  • Fiscale wetgeving is vaak erg ingewikkeld. De RB wijst u de weg en vertaalt moeilijke vraagstukken in gewone-mensentaal.

  • De RB zorgt ervoor dat u niet teveel belasting betaalt. Maar hij wijst u ook op subsidieregelingen en helpt u met de juiste constructies. Zo houdt u geld over.  

  • Problemen met de Belastingdienst zijn niet alleen vervelend, ze leveren ook bedrijfsrisico's op. De RB lost conflicten op en voorkomt onenigheid.

  • De belastingwetten veranderen continu. Kennis veroudert in snel tempo. De RB heeft een permanente educatie-verplichting. Daardoor zijn zijn adviezen altijd up-to-date.

Veelgestelde vragen aan de RB

Als startende én als doorgewinterde ondernemer komen er dagelijks tal van vragen en dilemma’s op u af. Veel van deze zaken bevatten fiscale aspecten. Meer dan u denkt. Win daarom deskundig advies in bij een Register Belastingadviseur. Want de RB daar begint elk fiscaal antwoord mee.

Ik overweeg om personeel aan te nemen. Wat moet ik regelen?

Als u personeel aanneemt, moet u veel regelen. Denk aan het bijhouden van een salarisadministratie, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, verzekeringen afsluiten en nog veel meer. De meeste ondernemers besteden dit daarom uit. Bijvoorbeeld aan een RB-adviseur of een loonbureau.

Ik ga scheiden. Heeft dit effect op mijn eigen bedrijf?

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan valt het bedrijf ook in deze gemeenschap en moet de waarde verdeeld worden. Heeft u huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan zijn de gevolgen voor de onderneming afhankelijk van deze voorwaarden. Een scheiding heeft dus fiscale en financiële gevolgen voor uw bedrijf. Laat u daarom adviseren door een RB-adviseur.

Mkb-nieuws

Een selectie uit het fiscale nieuws

8 februari 2019

Btw-percentage in regeling personeelsmaaltijden aangepast

Per 1 januari 2019 heeft het Kabinet het verlaagde btw-tarief verhoogd van zes naar negen procent. Deze maatregel heeft ook gevolgen voor ondernemers die aan hun werknemers eten en drinken verkopen tegen een gereduceerde prijs. Wettelijk is bepaald dat dit kostenvoorde... lees verder

8 februari 2019

Vanaf 2020 hogere onbelaste vergoedingen WKR

Werkgevers kunnen vanaf 2020 tot € 2000 hogere onbelaste vergoedingen geven aan hun werknemers. De ministerraad heeft namelijk besloten om de werkkostenregeling (WKR) te verruimen, waarmee u uw werknemers bijvoorbeeld een kerstpakket of een bedrijfsuitje kunt geve... lees verder

25 januari 2019

Loonheffingennummer aanvragen voor nieuwe bv

Richt u een nieuwe bv op? Dan ontvangt deze nieuwe bv vanaf 1 januari 2019 niet meer automatisch een loonheffingennummer (LH-nummer), zo heeft de Belastingdienst laten weten. Bv’s die vanaf 1 april 2018 waren opgericht ontvingen nog automatisch een LH-nummer.... lees verder

25 januari 2019

Brexit en btw; vraag tijdig een vergunning aan

De Brexitdeal is weliswaar afgeschoten, maar dat betekent zeker nog niet dat de Brexit zelf ook van de baan is. Mogelijk vragen de Britten wel om een verschuiving van de huidige datum van de Brexit. Al bestaat er nog altijd een kleine kans dat de Brexit helemaal niet z... lees verder

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.