Veelgestelde vragen over cursussen

 • Ook als u geen lid bent, kunt u bij het RB cursussen volgen. U kiest uit het PE-programma uw gewenste cursus(sen) en plaatst deze in uw winkelwagentje. In het bestelproces maakt u vervolgens een account aan. Hierna ontvangt u binnen één week per mail instructie om uw account te activeren.

 • In uw account vindt u onder ‘Mijn orderhistorie’ op het tabblad ‘Geplande cursussen’ voor welke cursussen u zich heeft ingeschreven. Ongeveer een week voor de cursusdatum downloadt u hier eveneens uw cursusmateriaal. Binnen 3 weken na deelname aan de cursus downloadt u hier uw Bewijs van Deelname.

 • Tot 21 dagen voorafgaand aan de betreffende cursusdatum (bij meerdaagse cursussen geldt de datum van de eerste cursusdag) kunt u annuleren. U annuleert uw cursus door in uw account onder ‘Mijn orderhistorie’ bij de betreffende cursus op annuleren te klikken. Eventueel kunt u een vervanger sturen door minimaal 1 week voor de cursusdatum uw vervanger aan te melden via pe@rb.nl. Vermeld hierbij de juiste gegevens van uw vervanger en om welke cursus het gaat. Het is niet mogelijk om de geboekte cursus om te zetten naar een andere datum.

 • U kunt zich geheel vrijblijvend en kosteloos inschrijven voor de reservelijst. Mocht er een plaats beschikbaar komen bij uw gewenste cursus, dan krijgt u per e-mail bericht. Mocht er in verband met de grote belangstelling een extra cursus worden georganiseerd, dan ontvangt u als eerste bericht van de nieuw geplande cursusdatum.

 • Het RB maakt gebruik van PE-online, een digitaal registratiesysteem voor het beheren van het proces rondom Permanente Educatie.

  Als cursusorganisator dient u uw cursussen door het RB te laten accrediteren in PE-online. Om in te loggen maakt u eenmalig een account aan. Nadat u dit heeft gedaan, kiest u voor 'autorisatie aanvragen bij het RB'. Ook als u al een account heeft bij PE-online, dient u eerst autorisatie bij het RB aan te vragen. Voordeel is dat u uw cursus vervolgens in één keer bij meerdere beroepsverenigingen tegelijk kunt laten accrediteren.

  Zodra dit door het RB is toegekend, doorloopt u de stappen binnen PE-online om uw cursussen te laten accrediteren. Na goedkeuring van het RB wordt uw cursus overzichtelijk en gecategoriseerd in de cursusagenda van PE-online geplaatst en daarmee extra onder de aandacht van de RB-leden gebracht. Per geaccrediteerde cursus wordt u € 50 (exclusief btw) in rekening gebracht. Meer informatie over accreditatie vindt u in het Reglement cursusorganisatoren.

  Verwerking deelnemers
  De aanwezigheid van RB-leden bij uw cursus(sen) verwerkt u binnen drie weken na het plaatsvinden van de cursus in PE-online. Dit vergt een minimale tijdsinspanning. Bovendien hoeft u daarna geen bewijs van deelname meer te verstrekken en geen presentielijsten meer op te sturen. Download voor meer informatie de Handleiding verwerking presentie.

  Heeft u nog vragen over accreditatie van cursussen stel deze dan via controlepe@rb.nl.

 • Wilt u meer weten over het volgen van PE-cursussen bij het RB, persoonlijk cursusadvies of informatie over incompany cursussen? Neem gerust contact op met het team PE via 088 010 77 77 of pe@rb.nl. Wij adviseren u graag. 

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.