Rondetafelgesprek belastingherziening

25 maart 2015

Vandaag heeft het RB het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de aangekondigde belastingherziening bijgewoond. De leden van de vaste commissie voor Financiën en de genodigden (waaronder Willem Vermeend, Peter Kavelaars en Edwin Heithuis) hebben gesproken over uiteenlopende ideeën voor de belastingherziening. Diverse sprekers gaven aan, dat de lasten op arbeid in ieder geval moeten worden verlaagd. Over het idee om deze lastenverlaging te financieren door hogere lasten op consumptie (btw) waren de genodigden zeer kritisch. Verder is meerdere malen aangegeven dat het systeem van de toeslagen moet worden vereenvoudigd of afgeschaft en de vermogensrendementsheffing (box 3) kritisch moet worden beoordeeld. Alle sprekers waren het er over eens dat het nieuwe belastingstelsel een vereenvoudiging moet opleveren.

Van verschillende kanten is de opmerking geplaatst dat een ingrijpende belastingherziening zo’n drie jaar aan voorbereiding nodig heeft. Dat neemt niet weg dat al een aanvang kan worden gemaakt met een aantal kleinere aanpassingen. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen over dit onderwerp

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.