Update - Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage Kinderopvang terug

20 april 2020

In een kamerbrief heeft het kabinet de Tweede Kamer geïnformeerd over hoe de ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de Kinderopvang of BSO kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, hun geld terugkrijgen. Met deze regeling worden de kosten voor de ouders gecompenseerd en kunnen de kinderopvangorganisaties overeind blijven.

In afwijking van eerdere berichten wordt de tegemoetkoming tot het maximale uurtarief rechtstreeks aan de ouders uitbetaald. De tegemoetkoming wordt gebaseerd op de bij de Belastingdienst bekende gegevens van 6 april 2020. De Belastingdienst stelt de tegemoetkoming voor de periode 16 maart tot en met 28 april ambtshalve vast, zodat de ouders geen apart verzoek hoeven in te dienen. Deze gegevens geeft de Belastingdienst door aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB gaat de tegemoetkomingen aan de ouders overmaken en stuurt hen ook de daarbij behorende beschikking. De verwachting is dat zij de tegemoetkoming in juni of uiterlijk in juli zullen ontvangen. Op grond van een intentieverklaring is het aan de kinderopvangsector zelf om het eventuele meerdere boven het maximale uurtarief te vergoeden aan de ouders.

De tegemoetkoming aan de ouders, de voorwaarden en de uitvoering worden verder uitgewerkt en vastgelegd in een zelfstandige Algemene Maatregel van Bestuur. De meest actuele informatie en antwoorden op specifieke veel gestelde vragen zijn terug te vinden via de website van de Rijksoverheid.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.