Tijdelijke maatregelen algemene vergadering en opstellen jaarrekening

15 april 2020

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft in verband met het coronavirus enkele tijdelijke voorzieningen getroffen voor rechtspersonen en verenigingen van eigenaars (vve’s).

Algemene vergadering

In verband met het coronavirus is het niet altijd mogelijk om een algemene vergadering fysiek te houden. De maatregelen bieden de mogelijkheid om de vergadering via de elektronische weg te houden, ook als de statuten van de rechtspersoon of de vve dit niet toestaan. Daarnaast kan de termijn voor het houden van de vergadering worden verlengd.

Opstellen jaarrekening

De termijn voor het opstellen van de jaarrekening kan worden verlengd. Het niet op tijd kunnen deponeren van de jaarrekening in verband met het coronavirus heeft geen gevolgen voor de civiele bestuurdersaansprakelijkheid in verband met faillissement. Het is nog niet duidelijk in hoeverre dit standpunt ook voor de fiscale bestuurdersaansprakelijkheid zal worden gevolgd.

Meer informatie

Het is nog niet bekend wanneer deze voorzieningen in werking treden. Zodra hier meer bekend over is, zullen we je informeren.

Meer informatie kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.