Beroepsverenigingen doen een tweede oproep aan Ministerie van Financiën

25 maart 2020

Na de brief van afgelopen maandag hebben de Samenwerkende Register Accountants en Accountants Administratieconsulenten (SRA), het Register Belastingadviseurs (RB), de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), en de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) vandaag een tweede verzoek gestuurd aan het Ministerie van Financiën. Hierin vragen zij de minister om de regeling voor het aanvragen van uitstel van betaling te vereenvoudigen.

De beroepsverenigingen pleiten voor een regeling waarbij uitstel kan worden aangevraagd op het moment dat de aangiften loonheffing en omzetbelasting worden ingediend. De ondernemer hoeft dan niet eerst een naheffingsaanslag af te wachten. Daarnaast wordt opgeroepen om de regels voor de Melding Betalingsonmacht (tijdelijk) te versoepelen. Als laatste wordt geopperd de mogelijkheid te bieden om schattingen te mogen doen voor de omzetbelasting, dan wel de aangiftetermijnen naar een later moment te verschuiven.

Het RB schat in dat een algemene regeling voor uitstel gedurende drie maanden zonder een daaraan ten grondslag liggende aanslag, niet haalbaar zal zijn. We adviseren u dan ook nog steeds de normale werkwijze te volgen en uitstel van betaling aan te vragen op het moment dat de naheffingsaanslag is ontvangen.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.