Beroepsverenigingen roepen ministerie op tot extra maatregelen ivm coronacrisis

23 maart 2020

Het Register Belastingadviseurs (RB), de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), de Samenwerkende Register Accountants en Accountants Administratieconsulenten (SRA), de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) hebben vandaag een gezamenlijke brief gestuurd naar het Ministerie van Financiën. Hierin vragen zij de minister om drie aanvullende maatregelen te nemen in het kader van het Noodpakket Banen en Economie.

De beroepsverenigingen pleiten voor de versoepeling van de termijn van een aantal fiscale bepalingen om de werkdruk voor advieskantoren te verlagen. Ook vragen zij om meer duidelijkheid over de positie van de dga en de regelingen waar deze specifiek gebruik van kunnen maken. Tot slot roepen de verenigingen het ministerie op om uitsluitsel te geven over het urencriterium in het kader van het Noodpakket Banen en Economie.

In het slot van hun brief geven de verenigingen aan bereid te zijn om bij te dragen aan het vinden van oplossingen voor de drie geschetste problemen en om het beleid rond het Noodpakket Banen en Economie te versterken.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.