Het Register nr. 5: Geert Corstens: ‘Erfgenaam kan erfbelasting betalen met kunst’

23 oktober 2019

Na tweeëntwintig jaar is de mogelijkheid om de erfbelastingschuld te betalen met kunst nog altijd weinig bekend. Belastingadviseurs die de erfbelastingaangifte verzorgen, horen hun cliënten erop te wijzen. ‘Het hoeft niet per se een Rembrandt, Frans Hals of Vermeer te zijn. Zilveren voorwerpen of muziekinstrumenten kunnen bijvoorbeeld ook van nationaal cultuurhistorisch belang zijn,’ zegt Geerst Corstens, voorzitter van de Adviescommissie beoordeling aangeboden cultuurbezit uit nalatenschappen. In Het Register nr. 2019/05 leest u er meer over. Verder vindt u een uitgebreid verslag over fiscale vaststellingsovereenkomsten, werknemersparticipatie in het mkb en conflictdossiers. Daarnaast bevat deze uitgave weer een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Online- en tabletversie
Mocht u lid zijn, dan ontvangt u Het Register nr. 5 op donderdag 24 oktober 2019 per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Deze versie bevat onder meer links naar de bronnen in de vaktechnische en andere artikelen, en naar relevante informatie op RB-plaza. Eerdere uitgaven van Het Register vindt u op de website van het RB.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.