Het Register nr. 3: De schandpaal opgepoetst: moet de belastingadviseur hangen?

20 juni 2019

Op 9 mei 2016 werd door een consortium van onderzoeksjournalisten een database opengesteld met daarin gegevens van een groot aantal personen en vennootschappen, de welbekende Panama Papers. Volgens het kabinet heeft de berichtgeving hierover voor een groot publiek zichtbaar gemaakt hoe internationaal opgezette structuren kunnen worden ingezet om vermogens en financiële stromen buiten het zicht van de autoriteiten te houden. Onder meer deze Panama Papers leidden tot het aankondigen van maatregelen om de belastingontduiking en -ontwijking aan te pakken. Daaronder ook de openbaarmaking van vergrijpboeten. In Het Register nr. 2019/03 leest u er meer over. Verder vindt u een interview met vier van de RB-bestuurders over twee visiegroepen, leest u meer over pachtersvoordelen en nadelen en de Belastingdienst: wordt dit steeds meer een concurrent? Daarnaast bevat deze uitgave weer een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Online- en tabletversie 
Mocht u lid zijn, dan ontvangt u Het Register nr. 3 vandaag per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Deze versie bevat onder meer links naar de bronnen in de vaktechnische en andere artikelen, en naar relevante informatie op RB-plaza. Eerdere uitgaven van Het Register vindt u op de website van het RB.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.