RB-enquête ‘De relatie met de Belastingdienst’

11 april 2019

Een goed functionerende Belastingdienst is voor het uitoefenen van het beroep van belastingadviseur van groot belang. In 2016 vroeg het RB haar leden in een enquête naar hun mening over de relatie met de Belastingdienst. Uit dat onderzoek bleek dat men in 2016 de kwaliteit van de dienstverlening nog met een voldoende waardeerde, maar dat er – met name wat betreft de bereikbaarheid – nog genoeg verbeterpunten waren. Ook werd een verharding in de toepassing van drukmiddelen geconstateerd. Het bestuur is benieuwd of de licht dalende trend zich sindsdien heeft omgekeerd. Om dat te kunnen bepalen wordt een herhalingsonderzoek uitgevoerd. We vragen u wederom een online vragenlijst in te vullen.

De mening van 12.500 belastingadviseurs
Het onderzoek van 2019 is vrijwel gelijk aan dat in 2016. Net als bij de vorige editie zullen ook de leden van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) aan de enquête deelnemen. De representativiteit van de onderzoeksresultaten is daarmee groot en geeft de mening van ruim 12.500 belastingadviseurs weer.

De uitkomsten worden gepresenteerd op de Algemene Ledenvergadering op 21 juni danwel beschreven in Het Register en vanzelfsprekend ook voorgelegd aan de Belastingdienst zelf.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.