RB geeft presentatie aan Ministerie van Financiën over nieuwe concernregeling voor de vpb

14 februari 2019

Op donderdag 14 februari 2019 vindt in Den Haag een startbijeenkomst plaats over een toekomstige concernregeling, ter opvolging van de huidige fiscale eenheidsregeling.

Vorig jaar is vast komen te staan dat het Nederlandse fiscale eenheidsregime niet EU-proof is. De Wet spoedreparatie fiscale eenheid, die afgelopen dinsdag door de Tweede Kamer is aangenomen, is bedoeld als oplossing voor de korte termijn. De staatssecretaris van Financiën heeft echter ook aangegeven te willen onderzoeken hoe een robuuste, uitvoerbare en toekomstbestendige concernregeling er uit moet zien. Het RB is expliciet uitgenodigd om deel te nemen aan deze startbijeenkomst in de vorm van een pitch en een ondersteunende position paper. Ook andere belangenorganisaties, het bedrijfsleven en de wetenschap worden geconsulteerd.

Wilt u meer weten over ons standpunt? Lees de position paper

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.