Btw-percentage in regeling personeelsmaaltijden aangepast

8 februari 2019

Per 1 januari 2019 heeft het Kabinet het verlaagde btw-tarief verhoogd van zes naar negen procent. Deze maatregel heeft ook gevolgen voor ondernemers die aan hun werknemers eten en drinken verkopen tegen een gereduceerde prijs. Wettelijk is bepaald dat dit kostenvoordeel niet meer mag zijn dan € 227 per werknemer per jaar. U moet één keer per boekjaar berekenen of u hieraan voldoet. Is dat niet het geval is, dan moet u dat in uw btw-aangifte corrigeren. Ook hierbij geldt dat er gerekend moet worden met negen in plaats van zes procent. Dat percentage was per ongeluk nog niet in de regelgeving aangepast. Met terugwerkende kracht naar 1 januari 2019 is dit nu alsnog gebeurd.

Wilt u weten wat dit voor u betekent? Vraag het uw RB.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.