Loonheffingennummer aanvragen voor nieuwe bv

25 januari 2019

Richt u een nieuwe bv op? Dan ontvangt deze nieuwe bv vanaf 1 januari 2019 niet meer automatisch een loonheffingennummer (LH-nummer), zo heeft de Belastingdienst laten weten.

Bv’s die vanaf 1 april 2018 waren opgericht ontvingen nog automatisch een LH-nummer. Vanaf 2019 geldt deze werkwijze niet meer. Bv’s die in 2019 zijn opgericht moeten nu weer zelf een aanvraag doen met het formulier Melding Loonheffingen Aanmelding Werkgever.

Vragenlijst
Is de aandeelhouder van de nieuwe bv een natuurlijk persoon en is er geen LH-nummer aangevraagd? Dan ontvangt u nog wel automatisch een vragenlijst. Dit heeft te maken met de zogenaamde gebruikelijkloonregeling, waardoor de bv wel inhoudingsplichtig is en aangiften loonheffingen moet indienen.

Vanzelfsprekend kunt u voor begeleiding bij de aanvraag en de toepassing van de gebruikelijkloonregeling uitstekend terecht bij een RB.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.