Normen voor eigen verbruik en privégebruik landbouw voor 2018 bekend

21 december 2018

De Belastingdienst publiceert jaarlijks de 'Landelijke Landbouwnormen'. Hierin vindt u de normbedragen die agrarische bedrijven over het afgelopen jaar kunnen hanteren voor de meest gangbare kostenposten en bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden.

Een gedeelte van de landbouwnormen 2018 is al bekend gemaakt, namelijk de normen voor eigen verbruik en richtlijnen voor privégebruik in 2018. Het gaat daarbij specifiek om normen voor het eigen verbruik van de meest gangbare agrarische producten en om de richtlijnen voor het privégedeelte van de kosten van energie en water. U heeft deze gegevens al nodig voor de laatste btw-aangifte van 2018. De overige landbouwnormen stelt de Belastingdienst in januari 2019 beschikbaar.

Voor hulp bij uw aangiften of vragen over de nieuwe landbouwnormen, kunt u natuurlijk altijd terecht bij een RB.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.