RB lanceert Tax-jobs.nl – eerste fiscale vacaturebank van Nederland een feit

14 november 2018

Het Register Belastingadviseurs (RB), de beroepsvereniging voor belastingadviseurs in het mkb, lanceert vandaag Tax-jobs.nl. Dé online vacaturebank waar werkgevers en fiscaal jong talent elkaar kunnen vinden. Met de introductie van dit platform wordt het voor studenten makkelijker om die ene droombaan of stageplek te vinden als belastingadviseur in het mkb. Belastingadvieskantoren die verbonden zijn aan het RB vinden op deze plek aanstormend jong talent, een must voor menig kantoor. De lancering van de site vindt plaats tijdens het derde RB Jongerencongres in Tilburg, waar zowel studenten, young professionals als werkgevers aanwezig zijn.

Hoe werkt Tax-jobs.nl?
“Zoals je van een vacaturesite mag verwachten, doen we er alles aan om werkgevers en werkzoekenden op Tax-jobs.nl met elkaar te verbinden”, vertelt Linda Bekink, hoofd Communicatie. “Tax-jobs.nl is nadrukkelijk een vacaturesite voor de fiscale hbo- en wo-student en de beginnende belastingadviseur. Hij of zij vindt hier een stage, bijbaan, afstudeeropdracht of startersfunctie. Het is mogelijk om te zoeken in het aanbod, direct te solliciteren, een profiel aan te maken om vindbaar te zijn voor werkgevers of een job alert in te stellen. Belastingadviseurs die willen doorstromen naar een volgende baan in de fiscaliteit kunnen geen gebruikmaken van de site. We onderzoeken nog of dit een gewenste toevoeging is op het aanbod.”

Exclusieve service voor RB-leden en hun kantoren
Tax-jobs.nl is een exclusieve service voor kantoren waar een RB-lid werkt. Zij mogen hun startersbaan of stageplek kosteloos plaatsen op Tax-jobs.nl. Naast het plaatsen van vacatures, kunnen zij ook zoeken in de opgeslagen kandidaatsprofielen om zo sneller hun jong fiscaal talent te vinden. “Na een gedegen voorbereidingsperiode zijn we er trots op om Tax-jobs.nl vandaag te presenteren”, vervolgt Linda. “Niet alleen voeren we als RB een actief jongerenbeleid, ook zijn we steeds op zoek naar manieren en initiatieven die van meerwaarde zijn voor onze leden. Tax-jobs.nl brengt beiden in dit geval heel mooi samen.”

Werken als belastingadviseur in het mkb
“Een RB zorgt met zijn diepgaande en up-to-date kennis van de fiscale regels, dat de fiscale kant van ondernemingen goed geregeld is. Maar ook particulieren kunnen voor fiscaal advies terecht bij hun RB. Vanuit de beroepsvereniging behartigen we de belangen van ruim 7.500 leden. Onder andere door het organiseren van opleidingen om RB te worden en door het aanbieden van cursussen om de kwaliteit en kennis op peil te houden. Maar ook door het vergroten van de naamsbekendheid van de RB, zowel bij ondernemers voor adviesvragen als bij studenten vanuit een carrièreperspectief”, sluit Linda af. Meer weten? Neem een kijkje op www.tax-jobs.nl.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.