Het Register nr. 4: René Niessen: ‘Een domme ondernemer wordt ook niet belast voor niet-gemaakte winst’

15 augustus 2018

Mensenrechten spelen in het materiële belastingrecht niet zo’n grote rol. In het boeterecht is de rechter minder terughoudend, zegt René Niessen bij wijze van voorschot op de afscheidsrede die hij op 7 september houdt als hoogleraar formeel belastingrecht aan de Radboud Universiteit. Als advocaat-generaal adviseert hij de Hoge Raad over het al dan niet verwerpen van een cassatieberoep. Voor adviseurs en inspecteurs is er nog winst te behalen in het formele belastingrecht. In Het Register nr. 2018/4 leest u er meer over. Verder vindt u een bijdrage over contractuele uitsluiting of beperking van de aansprakelijkheid, wanneer samenwoners fiscale partners zijn en wanneer niet, en de fiscale woonplaats van een natuurlijk persoon. Ook bevat deze uitgave weer een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Online- en tabletversie
Mocht u lid zijn, dan ontvangt u Het Register nr. 4 op donderdag 16 augustus 2018 per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Deze versie bevat onder meer links naar de bronnen in de vaktechnische en andere artikelen, en naar relevante informatie op RB-plaza. Eerdere uitgaven van Het Register vindt u op de website van het RB.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.