RB College: dé fiscale opleiding die voorbereidt op het beroep van belastingadviseur

12 juli 2018

Na een succesvolle introductie van de RB Academy, treedt het Register Belastingadviseurs (RB) vanaf vandaag ook actief naar buiten met het RB College. Een fiscale praktijkopleiding op hbo-niveau van twee jaar die studenten voorbereidt op het beroep van belastingadviseur. Als praktijkgerichte beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb, is het RB al ruim 25 jaar een actieve speler op het gebied van fiscaal onderwijs. RB College voorziet in de behoefte van belastingadvieskantoren om de fiscale kennis van jong talent naar een hoger niveau te tillen. Het is de perfecte opstap om door te stromen naar de RB Academy. Beide opleidingen draaien om flexibiliteit, learning on the job, interactie en tijd- en plaatsonafhankelijk leren.

RB College: de eerste stap richting een fiscale carrière
Jasmijn Schipper (programmamanager RB Opleidingen): “Studenten leren op hbo-niveau de wet- en regelgeving te interpreteren en toe te passen in de fiscale mkb-praktijk. Daarnaast leert men om zelfstandig fiscale vraagstukken te behandelen en advieskansen te signaleren. De opleiding is bedoeld voor diegenen die nog geen fiscale hbo-/wo-opleiding hebben gevolgd maar bijvoorbeeld al wel werkzaam zijn in de fiscale dienstverlening.” De opleiding biedt een stevige basis aan fiscale kennis die nodig is om door te stromen naar de RB Academy.

RB Academy: ontstijg de theorie, breng je carrière naar een hoger plan
De RB Academy is de logische vervolgstap na het RB College en is tevens de perfecte vervolgopleiding voor de net afgestudeerde hbo/wo fiscalist. Er wordt een sterke vertaalslag gemaakt van de collegebanken naar de mkb-praktijk. “Young professionals beheersen de theorie goed, maar missen vaak nog vaardigheden om klanten zelfstandig te adviseren. De RB Academy biedt hierin de perfecte ondersteuning. Naast vakinhoudelijke verdieping, werken studenten aan verschillende vaardigheden, zoals adviseren, schrijven, argumenteren en onderhandelen” aldus Jasmijn Schipper. Het succesvol afronden van de opleiding leidt tot de RB-titel, een hoog gewaardeerde beroepstitel voor belastingadviseurs in het mkb.

Actieve beroepsvereniging achter de student
Het Register Belastingadviseurs (RB) is met ruim 7.500 leden de beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb. Zij kunnen bij het RB terecht voor belangenbehartiging richting overheid en politiek, vaktechnische informatie en ondersteuning in de beroepsuitoefening, opleidingen om RB te worden en Permanente Educatie cursussen om hun kwaliteit en kennis op peil te houden. Ondernemers vinden in ‘hun’ RB een integer, pragmatisch adviseur met uitgebreide fiscale kennis en ervaring, en gevoel voor ondernemerschap. Meer informatie over het RB vindt u op rb.nl.

Aanmeldproces gestart
Beide opleidingen starten in september 2018. Inmiddels is het mogelijk om aan te melden en zijn de eerste inschrijvingen al binnen. Op de website van het RB is veel informatie te vinden over de instroomprofielen, opleidingsduur en kosten. Maar ook is er volop inspiratie over het beroep van Register Belastingadviseur. Kijk op rb.nl/rb-worden. Meer informatie over de opleidingen is te vinden op rbcollege.nl en rbacademy.nl.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.