Geen pensioen mislopen? Nieuwe regels voor (heel) kleine pensioenen

29 juni 2018

Vanaf 1 januari 2019 vervallen ‘heel kleine pensioenen’. Dit zijn pensioenen van € 2 of minder bruto per jaar.

Heeft u een ‘heel klein pensioen’? Neem dan voor 1 januari 2019 contact op met uw pensioenuitvoerder (bijvoorbeeld een verzekeraar of pensioenfonds) om na te vragen wat de mogelijkheden zijn. Misschien kunnen zij het geld naar u overmaken of overdragen aan uw huidige pensioenuitvoerder. Op mijnpensioenoverzicht.nl kunt u zien of u ergens een ‘heel klein pensioen’ heeft opgebouwd.

Ook andere regels voor ‘kleine pensioenen’
Ook de regels voor ‘kleine pensioenen’ (meer dan € 2 en minder dan € 474,11 bruto per jaar) veranderen. Die ‘kleine pensioenen’ kunnen vanaf 1 januari 2019 niet meer voortijdig worden afgekocht en aan u uitbetaald. Ze moeten dus blijven staan. Maar pensioenuitvoerders kunnen de kleine pensioenen ook samenvoegen. En onderbrengen bij de pensioenuitvoerder, waar u op dat moment uw pensioen opbouwt. Zo kunt u uw pensioen toch behouden.

Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl. Wilt u fiscaal advies inwinnen? Vind uw RB.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.