Het Register nr. 3: Wil Vennix en Fons Overwater: ‘Wij moeten de RB-adviseur beter positioneren’

27 juni 2018

De profilering en positionering van het RB en de RB-adviseur behoeven de komende jaren meer aandacht, zeggen Wil Vennix en Fons Overwater, gaand respectievelijk inkomend RB-voorzitter. Onder de nieuwe voorzitter zullen de maatregelen voor een toekomstbestendig beroep ‘met volle kracht worden voortgezet en uitgevoerd’. Waar nodig zullen de beroepsregels worden aangescherpt en het tuchtrecht worden geprofessionaliseerd, zodat de overheid geen reden heeft om het beroep wettelijk te reguleren. Een delicaat punt: ‘De RB-adviseur moet niet worden meegetrokken in de regelmolen van de accountants.’ In Het Register nr. 2018/3 leest u er meer over. Daarin verder aandacht voor de RB-dag 2018, een uitgebreid verslag. Verder een bijdrage over 'Deelneming of vaste inrichting?' en over 'Belastingrente: een zegen voor de schatkist'. Ook bevat deze uitgave weer een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Online- en tabletversie
Mocht u lid zijn, dan ontvangt u Het Register nr. 3 op donderdag 28 juni 2018 per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Deze versie bevat onder meer links naar de bronnen in de vaktechnische en andere artikelen, en naar relevante informatie op RB-plaza. Eerdere uitgaven van Het Register vindt u op de website van het RB.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.