Fons Overwater nieuwe voorzitter RB

8 juni 2018

Per 8 juni 2018 is de heer mr. drs. Fons Overwater RB gekozen tot nieuwe voorzitter van Register Belastingadviseurs (RB). De benoeming vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering. Na twaalf jaar als bestuurder te hebben gewerkt, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter, was het tijd voor Wil Vennix RB om het stokje over te dragen aan Fons Overwater.

Toekomstbestendig beroep
Bij zijn aantreden als voorzitter van het RB beloofde Wil Vennix dat het RB de blik weer naar buiten zou richten. “Hoewel we primair een beroepsvereniging zijn, maken we ons nadrukkelijk druk om de fiscale belangen van het mkb. We zijn er zeker in geslaagd om ons de afgelopen jaren te profileren als een club voor het mkb”, aldus Vennix. Onder zijn leiding is er ook een duidelijke visie ontwikkeld om te werken aan een toekomstbestendig beroep voor de belastingadviseur. Fons Overwater, belastingadviseur bij Flynth adviseurs & accountants, zet de komende jaren de verdere koers uit voor de actieve en praktijkgerichte vereniging. “Het beroep van belastingadviseurs blijft veranderen. De kwaliteit van dé RB zal dus onverminderd hoog moeten blijven zo niet verhoogd moeten worden. Naast kennis zijn ook vaardigheden een vereiste, om te blijven voldoen aan de veranderende klantwensen. Om die reden investeren we in een nieuwe beroepsopleiding, de RB Academy, en in onze permanente educatie” stelt Overwater.

Nieuwe bestuurssamenstelling
Naast het aftreden van Wil Vennix zijn er deze dag ook twee nieuwe bestuursleden benoemd. Toegetreden tot het bestuur zijn de heer mr. drs. Willem Faassen RB en de heer Martin Hommersom LLM RB. Het bestuur bestaat vanaf heden uit zeven personen.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.