RB reageert op plannen 30%-regeling

6 juni 2018

Het RB heeft de Tweede Kamer onlangs feedback gegeven op de plannen omtrent het verkorten van de looptijd van de 30%-regeling. Wij zijn van mening dat het mkb zwaarder wordt getroffen dan het grootbedrijf als deze plannen worden ingevoerd. En het RB is niet de enige die heeft gereageerd. Diverse partijen hebben opgeroepen om bestaande gevallen te ontzien, en hiervoor een overgangsregeling te treffen.

De wijziging van de 30%-regeling is in een brief van 20 april 2018 door de staatssecretaris van Financiën aangekondigd aan de Tweede Kamer. De oorsprong van de regeling ligt in het aantrekken van buitenlandse werknemers met specifieke kennis die in Nederland schaars is. Om het aantrekkelijk te maken om in Nederland te werken, kan de werkgever 30% van het salaris als onbelaste vergoeding uitbetalen, om in bijvoorbeeld huisvestigingskosten en reiskosten tegemoet te komen. De staatssecretaris wil de termijn van acht jaar terugbrengen naar maximaal vijf jaar.

Inmiddels zijn er Kamervragen gesteld over de plannen, waarin onder andere de overgangsregeling aan de orde wordt gesteld. Zodra deze vragen beantwoord zijn, kunt u een update verwachten. Kijk daarom regelmatig op www.rb.nl.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.