Jong RB

Jong RB is een professioneel netwerk voor jonge RB-leden (tot en met 35 jaar). Er worden jaarlijks diverse bijeenkomsten georganiseerd waarbij het accent ligt op de fiscale actualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Ook is er volop gelegenheid om te netwerken met andere jonge belastingadviseurs.

Jongerencommissie RB
De Jongerencommissie behartigt de belangen van de Jong RB-leden, biedt een platform waar jongeren hun mening kunnen uiten, brengt jonge leden bijeen om met en van elkaar te leren, levert een positieve bijdrage aan de toekomst van het beroep en vervult tevens een adviesfunctie naar het RB-bestuur.

De Jongerencommissie bestaat momenteel uit de volgende leden Daniël van Meijgaarden (voorzitter), Çigdem Alkiliç, Tim Bolink en Manon Staal.

Jong RB bijeenkomsten
Jaarlijks wordt een aantal gratis bijeenkomsten georganiseerd door de Jongerencommissie voor de Jong RB-leden. We streven daarbij naar een actieve bijdrage waarbij men groeit en leert, zowel op professioneel (vakinhoud) als sociaal (vaardigheden) vlak. Voorbeelden van deze bijeenkomsten zijn ‘Getting things done’, ‘Falende fiscale adviezen’, ‘Toezicht’ in samenwerking met Belastingdienst en meer. Na afloop van elke bijeenkomst zijn er mogelijkheden om te netwerken.

RB Jongerencongres
In 2016 vond het allereerste RB Jongerencongres plaats. Een groot succes en daarmee een jaarlijks terugkerend evenement. Dit gratis congres is niet alleen voor Jong RB-leden, maar ook voor fiscale studenten van hogescholen en universiteiten en voor TaxTalents van de Belastingdienst. Het congres biedt elk jaar diverse inspirerende sprekers die een thema belichten vanuit verschillende perspectieven, zoals vanuit inhoud en vaardigheden.

Voor het najaar 2018 staat het volgende RB Jongerencongres gepland.


TaxY: uitgangspunten nieuw belastingstelsel – voor & door generatie Y
De RB Jongerencommissie zet zich in om politiek Nederland de helpende hand te bieden. Ons belastingstelsel is namelijk zo complex, dat het al zijn kracht verloren heeft. Vooral jongeren zijn daar de dupe van, het geluid van deze generatie klinkt onvoldoende door in politiek Den Haag. Om die reden hebben zij een aantal ankerpunten geformuleerd om jongeren de springplank te geven die zij verdienen. Dit hebben zij gedaan samen met een grote groep Jong RB-leden en stakeholders (o.a. jongerenorganisaties van de wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht). Volgens de young professionals is het tijd om een belastingstelsel te ontwerpen dat met zijn tijd meegaat. Minder fiscale regels, geen ongewenste scheefgroei en onbegrijpelijkheid. We kunnen de wereld van morgen namelijk niet vormgeven met de regels van gisteren.

Het visiedocument onder de naam TaxY is medio mei 2018 aangeboden aan de politiek en het Ministerie van Financiën. Lees alle aanbevelingen.


Ook lid worden?
Ben jij een jonge fiscale professional? En nog geen lid van het RB? Bekijk onze lidmaatschapsmogelijkheden. Je wordt vervolgens automatisch (en gratis) lid van Jong RB.

Wil je meer weten over de inhoud van het beroep? Laat je inspireren door de praktijkvoorbeelden op onze website. Het is heel afwisselend om als Register Belastingadviseur te werken voor het mkb. Bekijk ook vooral ons opleidingsaanbod om RB te worden. Vanaf september 2018 bieden wij namelijk een gloednieuwe opleiding aan, de RB Academy.

We zien je graag terug op één van onze bijeenkomsten.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.