case facebook twitter linkedin play pause refresh expand contract close sound mute share
facebook twitter linkedin play pause refresh expand contract close sound mute share

Zo adviseert een RB bij een reorganisatie van een barcateraar

Award-winning bartenders Ian Bartos en Jorgos Stein richtten in 2002 Barsupport op, een full-service barcateraar gespecialiseerd in cocktails. Na zeer succesvolle jaren focussen ze zich nu op de verkoop van zelf geblende cocktailmixen. Hun Register Belastingadviseur Han Heijstek heeft hen bij deze transitie geholpen. “Als je je als bedrijf niet aanpast, kun je het shaken, om in cocktailtermen te spreken.”

Ian en Jorgos ontmoetten Han zo’n zeven jaar geleden, toen Barsupport bijna aan zijn eigen succes ten onder ging. Ian: “We hadden bij de start van ons bedrijf het geluk dat de juiste mensen geloofden in ons concept: niet alleen een bartender of verse cocktail op basis van ons eigen recept leveren maar het hele pakket aanbieden. Zo had de klant er geen omkijken meer naar en creëerden we de ideale marketingcase. We groeiden hard. Binnen drie jaar stonden we met onze full-servicecocktailbar dagelijks op vijf verschillende evenementen, schonken we vijfenveertigduizend mojito’s per event, draaiden we miljoenenomzetten en hadden we een leger van honderdvijftig man personeel op de loonlijst staan. Er kwam een sloot geld binnen, maar dat vloeide direct aan de andere kant weg. We kregen te maken met ordernummers die goedgekeurd moesten worden en lange betaaltermijnen. Een traject waar wij als bartenders het bestaan niet van wisten.”

“Binnen drie jaar schonken we vanuit onze full-servicecocktailbar vijfenveertigduizend mojito’s per event”
Ian Bartos

Toekomst

Han: “Barsupport had behoefte aan iemand die meedacht over de toekomst. Die oplossingen bood voor financieringsvraagstukken, adviseerde bij investeringsbeslissingen en ervoor zorgde dat er meer stabiliteit in de cashflow kwam.” Zeker in die periode was dat van essentieel belang, want de crisis deed zijn intrede. Ian: “De up-to-date rapportages van Han leerden ons dat er verandering aan zat te komen én dat we daarin mee moesten als we verder wilden met Barsupport.”

Ian en Jorgos besloten tot een reorganisatie over te gaan. Ian: “De cocktailmixen die we produceerden voor events hebben we verpakt in handzame dozen die de klant zelf kan omtoveren tot cocktailtap of aansluit op een biertap. Zo serveert hij in een handomdraai lekkere cocktails en konden wij het aantal mensen op de loonlijst flink terugschroeven.”

Keihard gewerkt

Tijdens de transitie van Barsupport leverde Han maandelijks rapportages en stond hij elke dag klaar voor het geven van advies. Han: “Het is belangrijk dat financiële resultaten continu worden gemonitord. Dan signaleer je verandering snel en kun je er direct op inspelen. In dit geval was dat essentieel, want als we pas later actie hadden ondernomen had Barsupport het waarschijnlijk niet overleefd. Samen hebben we keihard gewerkt. Terwijl Ian en Jorgos zochten naar productinnovatie, stelde ik de voorlopige aanslagen naar beneden bij zodat de liquiditeit in de onderneming bleef en het mogelijk was een nieuwe keuken te bouwen voor de productie van de cocktailmixen.”

Ian is blij met Han. “Niet eerder hadden we een adviseur die zó allround is. Het geeft ons rust.” Maar dat is niet de enige reden waarom Ian tevreden is. “Hij lacht om onze grapjes,” voegt hij toe. “Dat lijkt misschien onbelangrijk, maar is het niet. Het geeft aan dat Han onze wereld kent. We levelen.”

“Ik heb de voorlopige aanslagen naar beneden bijgesteld zodat de liquiditeit in de onderneming bleef”
Han Heijstek, RB
Van Nelle

Han Heijstek, RB en vennoot bij Hoornwijck Groep

Han Heijstek volgde de opleiding tot Register Belastingadviseur en startte als zelfstandig adviseur. Hij ontdekte dat de way of life die hoort bij het ondernemerschap hem uitstekend past. Grenzen opzoeken, uit zijn comfortzone komen, dagelijks aan meerdere dossiers werken en van toegevoegde waarde zijn voor elke klant, dat is wat hij wil én doet, als RB en vennoot bij Hoornwijck Groep.

Ian Bartos, oprichter van Barsupport

Met een vader die sinds 1965 verschillende internationale cocktailtitels veroverde kreeg Ian het vak met de cocktaillepel ingegoten. Na jarenlang de hele wereld als bartender over te hebben gereisd en ook succesvol aan wedstrijden te hebben deelgenomen, besloot hij in 2002 dat hij de internationale cocktailcultuur naar Nederland wilde brengen. Samen met Jorgos Stein richtte hij Barsupport op, een bedrijf dat met twee geboren ondernemers aan het roer altijd in ontwikkeling is.

Benieuwd naar de cocktailmixen van Barsupport? Ga dan naar barsupport.nl en springbaydrinks.com.

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.