case facebook twitter linkedin play pause refresh expand contract close sound mute share

Zo adviseert een RB over bedrijfsopvolging

Het is 1953 als de vader van Ad van Marrewijk een tuinbouwbedrijf begint in Maasland. In het Westland, de regio waarin de gemeente ligt, worden dan al tijden vele soorten groenten en fruit gekweekt. Later stappen veel tuinbouwers over op bloemen. Ook Ads vader stapt begin jaren ’60 over op de bloementeelt. Als Ad in de 80’er jaren het bedrijf overneemt, teelt hij alleen nog maar rozen.

“Ik denk altijd aan de lange termijn”
Ad van Marrewijk
directeur BM Roses

Rond de eeuwwisseling neemt de concurrentie toe. In Afrika teelt men bloemen voor een fractie van de prijs die het in Nederland kost. Na lang nadenken besluit Ad om zijn bedrijf om te gooien. In 2006 stopt hij met de teelt van snijrozen en begint hij met potrozen. Met de omschakeling is een investering van maar liefst 9 miljoen euro gemoeid.

Op dit moment is BM Roses een bedrijf met een omzet van zo’n 8 miljoen euro per jaar. In de 5 hectaren kassen werken 16 vaste medewerkers en continu zo’n twintig tot dertig uitzendkrachten. Het bedrijf staat als een huis, toch is er een volgende opgave waar Ad over na moet denken: de bedrijfsopvolging. “Ik denk altijd aan de lange termijn” zegt hij. Theo Prins en Remy Rozendaal, zijn RB’s, denken met hem mee.

BM roses kas exterieur

“De schaalvergroting in de agrarische sector maakt het moeilijker om je bedrijf over te dragen,” vertelt Theo. “Er is bijna niemand die genoeg kapitaal heeft om een bedrijf in één keer over te nemen. Daarom is het scenario waarin de eigenaar zich in stapjes terugtrekt, standaard geworden.” Zo’n geleidelijke overname is ook de wens van Ad: “Mijn zoon wil het bedrijf graag overnemen. En mijn bedrijfsleider die hier al 16 jaar werkt, wil ook graag eigenaar worden. Het idee is dat ik me langzaam terugtrek, terwijl zij steeds meer verantwoordelijkheden naar zich toetrekken. Zo krijgt mijn zoon de nodige leertijd en kan iedereen in het bedrijf langzaam aan de overname wennen.”

“Een overname is kapitaalintensief. Als je veel belasting moet betalen, dan lijdt het bedrijf daaronder”
Theo Prins, RB

Natuurlijk zou Ad de overname het liefst zien zonder dat er grote bedragen naar de Belastingdienst gaan. “Een overname is al kapitaalintensief, als je ook nog eens geld moet betalen aan de Belastingdienst, heeft het bedrijf daaronder te lijden.” Wat alles nog wat ingewikkelder maakt, is dat Ad niet de deur dicht wil gooien voor zijn twee jongere zoons van 15 en 13 jaar. Misschien willen die later ook een rol spelen in het bedrijf.

BM roses kas exterieur

Hoe pakt RB Theo Prins zo’n uitdaging aan? “Alles begint met luisteren,” vertelt hij. “Als je direct de techniek induikt, kom je waarschijnlijk snel met een oplossing. Maar is dat ook de oplossing die aansluit op de wensen van de klant?” Pas als Theo en Ad het eens zijn over de grote lijnen, wordt er nagedacht over de vaktechnische invulling. Op dat moment schakelt Theo een collega in met specialistische kennis: Remy Rozendaal.

“In deze sector is de landbouwvrijstelling altijd een punt van aandacht”
Remy Rozendaal, RB

Remy heeft geen boekje op de plank liggen met standaardoplossingen. “Elke bedrijfsoverdracht is anders,” vertelt hij. “Geen twee bedrijven zijn hetzelfde en elke ondernemer heeft andere wensen. Daar komt bij dat de wetgeving regelmatig verandert.” In deze sector is de landbouwvrijstelling altijd een punt van aandacht. De landbouwvrijstelling bepaalt dat de winst op de verkoop van landbouwgrond is vrijgesteld van belastingheffing. We willen niet dat dit voordeel door de bedrijfsoverdracht verloren gaat. Nu bestaat het bedrijf van Ad uit een holding en een werkmaatschappij.

De holding verhuurt de onroerende zaken aan de werkmaatschappij. De landbouwvrijstelling is dan normaal niet van toepassing bij een bedrijfsoverdracht. Maar doordat de holding en de werkmaatschappij samen een fiscale eenheid vormen gaat het toch goed. Het is dan wel belangrijk dat deze fiscale eenheid blijft bestaan. En dat betekent weer dat de bedrijfsopvolgers niet direct aandelen kunnen krijgen in de werkmaatschappij. Om dat probleem op te lossen, moesten we een omweg verzinnen. Daarnaast moesten we een manier bedenken om de jongste zoons de mogelijkheid te bieden om later op een gelijkwaardige manier in te stappen.”

Remy en Theo stellen twee mogelijke routes voor een overdracht op. Theo: “Deze routes hebben we aan Ad voorgelegd. Aan de hand van zijn opmerkingen en wensen hebben we een definitief plan gemaakt. Dit proberen we altijd zo simpel mogelijk te presenteren. Niet in een lijvig document, maar met een overzichtelijke Powerpoint en een handzame afsprakenlijst.”

Het hele proces neemt ongeveer twee jaar in beslag genomen en zit nu in de afrondingsfase. Remy: “Tijdens het hele traject heb je regelmatig contact met de Belastingdienst, de bank en de notaris. Op dit moment ben ik nog in overleg met de Belastingdienst over het tijdstip waarop de oude fiscale eenheid verbreekt en de nieuwe fiscale eenheid ingaat. Het zou praktisch zijn als dit per 1 januari 2017 kan, maar dat moet dan wel zonder nadelige fiscale gevolgen kunnen.”

Ad is tevreden met het resultaat. “Bedrijfsopvolging is ingewikkeld. En als het goed is doe je het maar één keer. Dat betekent dat je beter goed kunt doen dan snel.” Het resultaat mag er zijn volgens Remy: “Ad kan straks met pensioen, zijn zoon en de bedrijfsleider kunnen het bedrijf langzaam overnemen, het bedrijf kan gezond verder en de andere zoons kunnen later beslissen wat ze willen doen.”

BM roses kas exterieur

Remy Rozendaal, RB

Remy studeerde Fiscaal Recht in Leiden. Hij werkte onder meer 6 jaar bij een big four-kantoor. In 2015 kwam hij terecht bij Stolk Accountants & Adviseurs. Een jaartje later ging dit bedrijf op in DRV Accountants & Adviseurs. Het leukste aspect van zijn werk vindt Remy het contact met ondernemers.

Theo Prins, RB

Theo werkt al lange tijd bij DRV, het vroegere Stolk Accountants & Adviseurs. In de loop der jaren heeft hij het belang van advisering toe zien nemen. “Vroeger was belastingadvies iets wat we erbij deden. Nu is het een belangrijke toevoeging aan de dagelijkse gang van zaken binnen DRV.”

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.