case facebook twitter linkedin play pause refresh expand contract close sound mute share
facebook twitter linkedin play pause refresh expand contract close sound mute share

Zo adviseert een RB een ondernemer met een snelgroeiende onderneming

Furkan Kose is ondernemer in hart en nieren: hij heeft lef, staat nooit stil en zoekt constant naar manieren om beter te worden. Die instelling werpt zijn vruchten af, want de in 2012 door hem opgerichte rijschool iQdrive heeft inmiddels 290 franchisenemers door heel het land. Wat hij in zijn enthousiasme vergeet goed te regelen, is de fiscale kant van zijn snel groeiende onderneming. Gelukkig kwam hij in 2016 via een wederzijdse (ex-)collega in contact met RB Léon van Staalduinen.

Het succes van iQdrive komt volgens Furkan door heel hard werken (“Werkdagen van 07.00 uur tot 23.00 uur zijn eerder regel dan uitzondering”) en zijn wil om anderen te helpen. “Als een student bij mij aanklopt omdat hij zijn rijbewijs wil halen maar geen rode cent heeft, zorg ik dat hij kan gaan lessen en zo snel mogelijk mag afrijden. De financiën komen later.” Dat dat financieel gezien niet altijd handig is, weet zijn RB Léon als geen ander. “De eerste vier jaar was iQdrive een eenmanszaak met ruim honderd franchisenemers. Het aantal crediteuren en debiteuren was enorm, het risico dat Furkan daarmee persoonlijk liep was groot,” aldus Léon.

“Zonder Léon had ik de overstap naar een bv nooit gemaakt.”
Furkan Kose
Oprichter en directeur iQdrive Rijopleidingen

Kritische vragen

Begin 2016 ontmoette Furkan Léon, werkzaam bij WEA Deltaland Accountants & Adviseurs. Met lichte tegenzin, omdat Furkan het nut van een fiscalist eigenlijk niet inzag.

“Boekhouden, dat kan ik toch ook wel zelf?” dacht hij. Tot Léon hem tijdens een eerste gesprek uitlegde dat hij niet met de administratie kwam helpen, maar op een heel andere manier van toegevoegde waarde zou zijn. “Ik was direct overtuigd,” vertelt Furkan. “Omdat we dezelfde werkmentaliteit hebben, was er direct een klik. Niemand is voor ons een nummer, we werken met mensen en zo gedragen we ons ook. Daar komt bij dat we elkaar op elk moment van de dag kunnen bellen. Erg fijn voor iemand die zo druk is als ik.” Léon voegt toe: “Ik ben direct begonnen met het stellen van kritische vragen, en eigenlijk is dat nog steeds mijn rol. Omdat het Furkan scherp houdt en iQdrive naar een hoger plan tilt.”

Structuur

“iQdrive groeide op dat moment zo hard, dat het nodig was een stap terug te doen,” vertelt Léon. “We moesten structuur aanbrengen en nadenken over de toekomst. Anders liep Furkan het risico dat hij de controle zou verliezen. Het eerste aandachtspunt was de rechtsvorm. We hebben samen alle voor- en nadelen van zowel een eenmanszaak als bv onder elkaar gezet en gekeken wat voor iQdrive de slimste keuze was. Omdat het risico dat Furkan liep dermate groot was, besloten we een holdingstructuur met daaronder een werkbv op te richten. Zodat - mochten er klappen vallen - Furkan niet persoonlijk aansprakelijk zou zijn en (een deel van) de winst veiliggesteld is. Het is in dit soort situaties fijn dat ik in zoveel verschillende branches opereer; van de bakker om de hoek tot grotere mkb bedrijven die internationaal handel drijven. Ik zie hierdoor veel verschillende manieren waarop bedrijven fiscaal gezien met groei omgaan en welke structuren daar het best bij passen. Dat opent mijn ogen.”

“Zonder Léon had ik de overstap naar een bv nooit gemaakt. Er komt zoveel administratieve rompslomp bij kijken, daar had ik echt geen tijd voor gereserveerd. Daar komt bij dat ik me helemaal niet bewust was van de risico’s die ik liep,” aldus Furkan. Léon: “We hebben ook direct de verzekeringen aangepakt. iQdrive had een inboedelverzekering van € 20.000. Die voldeed bij lange na niet. Furkan voegt toe: “Ik wist niet eens dat ik die verzekering had.”

Léon: “De theorie achter al dit soort keuzes is voor een ondernemer als Furkan niet interessant. Het draait voor hem om de praktijk. Wat levert een beslissing me op? Wat kost het me? Het is aan mij om hem zo goed mogelijk te informeren en adviseren, zodat hij geen keuzes maakt die hem of zijn onderneming in gevaar brengen.

“De theorie achter al dit soort keuzes is voor een ondernemer als Furkan niet interessant. Het draait voor hem om de praktijk.”
Léon van Staalduinen, RB

Een stap terug, twee vooruit

Nu de stap van eenmanszaak naar bv is gemaakt, is het tijd om naar de toekomst te kijken. Furkan: “Ik denk zelf aan uitbreiden met een locatie in Amsterdam. Ik heb al een pand op het oog dat ik wil kopen. Alleen Léon raadt het me af. “Terwijl Furkan al bezig is met de inrichting, ga ik een stap terug. Kopen brengt een hypotheek en dus risico met zich mee. Als we dat doen, hoe plaatsen we het onroerend goed dan in de ondernemingsstructuur? Is huren voor nu niet een betere optie? Zo gaan we één stap terug, om er daarna twee vooruit te gaan.”

Deze werkwijze is typerend voor de samenwerking. Furkan: “We spreken elkaar gemiddeld drie tot vier keer per maand. De ene keer op kantoor, de andere keer thuis of telefonisch. Meestal gooi ik mijn ideeën over de bühne, stelt Léon kritische vragen en zoekt hij de bijkomende fiscale gevolgen uit. Alleen wanneer we er allebei van overtuigd zijn dat we het moeten doen en kunnen beargumenteren waarom, zet ik door. Léon is toch een Register Belastingadviseur, zijn mening leg je niet zomaar naast je neer.”

Het buitenland lonkt

“We planten nu zaadjes voor uitbreiding naar Duitsland en België. Die stap is redelijk makkelijk, omdat rij-instructeurs met hun Nederlandse papieren ook daar les mogen geven,” licht Furkan zijn toekomstplannen toe. Leon: “Als ik dat hoor denk ik: leuk, doen! Achter de schermen zoek ik de regels omtrent het uitbreiden van de werkzaamheden naar het buitenland uit. Ik schakel mijn Duitse en Belgische contacten in voor meer informatie over de lokale wetgeving en denk ondertussen na over de structuur. Is het handig om in beide landen een aparte bv op te richten, zodat - mocht het misgaan - we die kunnen afstoten zonder dat we daar in Nederland veel van merken? Risicospreiding is bij die keuze een bepalende factor. Daarnaast bekijk ik hoe we de waarde van het merk iQdrive het slimst kunnen parkeren. Zodat Furkan er nu financieel voordeel van heeft maar dat hij er ook bij eventuele verkoop in de toekomst zoveel mogelijk aan overhoudt.” Furkan: “En ik maar denken dat hij alleen maar geld wilde verdienen aan het verzorgen van mijn administratie…”

“Risicospreiding is vaak een bepalende factor.”
Léon van Staalduinen, RB
iQdrive en RB

Furkan Kose, oprichter en directeur iQdrive Rijopleidingen

Furkan Kose startte in 2010 als rij-instructeur in loondienst. Omdat hij uitdaging miste, richtte hij in 2012 iQdrive op, een rijschool met een uniek franchiseconcept. “Ik haal geen voldoening uit geld verdienen. Ik wil mijn cursisten verder helpen.”

Léon van Staalduinen, RB

Léon van Staalduinen studeerde Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na tweeënhalf jaar als fiscalist bij KPMG te hebben gewerkt, maakte hij in 2004 de overstap naar WEA Deltaland Accountants & Adviseurs. “Bij KPMG had ik grote klanten, maar wat ze deden zei me weinig. Binnen het mkb kan ik me makkelijker verplaatsen in de klant, heb ik een gevoel bij wat hij doet en kan ik daadwerkelijk verschil maken.”

Schrijf je in voor de RB nieuwsbrieven

Wil jij het belangrijkste fiscale nieuws in je inbox ontvangen? Of de leukste tips en nieuws over het beroep van belastingadviseur en hoe je dat kunt worden? Schrijf je dan nu in voor de periodieke nieuwsbrief RB voor mkb of RB Worden.

Op zoek naar een cursus om je kennis op peil te houden of een verdiepingsslag te slaan? Ontvang wekelijks ons cursusaanbod in je inbox!

Meld je hieronder dus snel aan voor de nieuwsbrief afgestemd op jouw wensen.